Veelgestelde vragen

Algemeen

KustomKidz is een z.g. “multi vendor marketplace” (multi verkoper marktplaats) waarop externe verkopers hun producten kunnen verkopen. Bekende voorbeelden van multi vendor marktplaatsen zijn amazon.com, bol.com en etsy.com. KustomKidz heeft zelf geen producten of voorraad; we faciliteren slechts het platform.

Een basisvermelding op KustomKidz is gratis. Een winkel op KustomKidz is ook gratis, alleen berekenen we een commissie van 10% over elke via het platform gedane transactie.

KustomKidz verdient geld met de commissie die wordt berekend over elk via het platform gedane transactie. Met de opbrengst zorgen we er onder andere voor dat het platform verder wordt uitgebouwd en dat verkopers de tools hebben om gemakkelijk en zonder technische kennis hun producten te verkopen. Daarnaast maken we ook promotie om de naamsbekendheid te vergroten van zowel het platform als de verkopers.

Ruilen en retouren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet tevreden bent over een aankoop en iets wilt ruilen of terugsturen. Belangrijk hier is er rekening mee te houden dat KustomKidz werkt met externe verkopers die ieder hun eigen ruil- en retourbeleid hebben. Als je iets wilt ruilen of terugsturen moet je dat altijd via de verkoper doen bij wie je een artikel aan hebt geschaft.

Kom je er onverhoopt niet uit met een verkoper, neem dan contact met ons op.

Verkopen

Ja, over elke verkoop bereken we een commissie van 10%.

Alle bestellingen worden afgehandeld door de verkopers zelf. Je kunt KustomKidz het beste vergelijken met een winkelcentrum: KustomKidz faciliteert de winkels, maar de winkels zelf worden door de verkopers gerund.

Verkopers krijgen inkomsten uitbetaald zodra een bestelling is gemarkeerd als "verzonden".

Een multi vendor platform ontwikkelen, onderhouden en verder uitbouwen brengt kosten met zich mee, en die kosten moeten ergens terug worden verdiend. Omdat we ons richten op een niche markt is het aantal verkopers relatief laag, en is het runnen van een platform simpelweg niet rendabel bij een abonnementmodel.

Daarnaast hebben we kosten die gemaakt worden voor bijvoorbeeld de online betalingen die worden verzorgd door een payment provider (Mollie). Per transactie betalen wij een fee aan Mollie en die kosten moeten gedekt zijn.

Nog niet, maar gaandeweg zal dat vast wel veranderen. En als we tips hebben, dan zullen we die zeker met jullie delen!

Nee, dat is niet nodig. Je hoeft een winkel op KustomKidz namelijk niet te zien als een vervanging voor je bestaande webshop, maar als een extra afzetkanaal om je producten bij een groter publiek te krijgen.

Nee, omdat we niet met abonnementen maar met commissies werken is er bijvoorbeeld geen maandelijkse betalingsverplichting. Ook kun je een winkel opheffen wanneer jij dat wilt (behalve wanneer je lopende bestellingen hebt, die moet je dan eerst afronden). Je zit nergens aan vast.

Natuurlijk! Jij bent de baas over wat er in je winkel te koop wordt aangeboden of wat er wordt verwijderd. Echter, een voorwaarde voor het verkopen op KustomKidz is dat de producten wel binnen het concept van het platform passen. Het kan dus zijn dat we je verzoeken bepaalde producten te verwijderen, mochten deze niet aan die voorwaarde voldoen.

Voor een winkel op KustomKidz gelden slechts een paar, maar belangrijke voorwaarden:

  • De producten die je verkoopt met de hand zijn gemaakt of bewerkt.
  • Producten kunnen niet voor minder worden aangeboden dan 5 euro. Dit is omdat wij zelf transactiekosten maken bij onze betalingsprovider, en deze kosten moeten gedekt zijn door de commissie die we berekenen.

    Onze Algemene Voorwaarden kun je hier vinden.

Deze website gebruikt cookies.